Games en concepten

Karen Sikkema – gamification expert en eigenaar van Oliv Games – werkt al meer dan 10 jaar aan spelontwikkeling en game-based learning. Ze ontwikkelt al jaren games en concepten voor opdrachtgevers en participeert in initiatieven, start-ups of bedrijven die iets te maken hebben met games en/of concept ontwikkeling. Centrale noemer is altijd mensen in beweging brengen, inspireren tot vernieuwing en het toepassen van spel en beleving om inzichten en verbinding tot stand te brengen. Een paar highlights:

 • Karen is co-founder van de start-up Tempeest en werkt hier aan de verdere ontwikkeling en business development van de location based erfgoed game Lost in Time
 • Karen is mede-eigenaar van de bedrijven Living Story en Beleef!Teamtraining, waarmee ze verschillende games en concepten ontwikkelde voor bedrijfsuitjes en trainingen:
  • Supply Chain Game - Unilever UFO - 19 januari 2012 052In Culture Shock voor Unilever ontdekten de deelnemers welk effect hun manier van communiceren heeft in andere culturen en hoe zij dit in hun eigen werk in een groeiende internationale organisatie kunnen toepassen.
  • Het concept Doe-het-zelf Training is training up-side-down. Deelnemers formuleren zélf hun teamvragen en gaan daar zelf mee aan de slag. Geen gepamper of ‘zo hoort het’ maar wijs worden door eigen ervaring.
  • Moordweekend van Living Story is een geweldige ervaring waarin de deelnemers zich een weekend lang wanen in een moderne versie van een Agatha Christie thriller. Door de fantastische inzet van 8 acteurs – die nooit, maar dan ook echt nooit uit hun rol vallen – wordt het weekend één groot avontuur dat zich afspeelt op een Middeleeuws kasteel.
  • In Ocean Race voor Unilever was de centrale vraag: hoe kan je kleine projectteams zich ook verantwoordelijk laten voelen voor het grotere geheel? In teams en equipes zeilden de deelnemers de wereld rond en konden alleen winnen als ze ook hadden laten zien dat ze niet alleen maar streefden naar resultaat voor hun eigen team.
  • De Graaf van Heyligerlee: een game in Noord-Groningen die werd ingezet tijdens de fusie tussen drie gemeentelijke organisaties. Kennismaken met elkaar en het leren kennen van elkaars capaciteiten en werkhouding werd gecombineerd met het leren kennen van de omgeving: het daadwerkelijke werkgebied van de nieuwe gemeente.

 

Karen SikkemaGames en concepten